MI AZ A LIPOSZÓMÁS C-VITAMIN?

A liposzómás technológiával előállított C-vitaminról sokszor hallani, olvasni róla és érdekelt mit is tud, mi ez egyáltalán? Van-e különbség a hagyományosan elfogadott C-vitamin és a liposzómás között?

A C-vitamin tudjuk pótlásra szorul szervezetünk számára. Ezt a vitamint alkalmazzák a legnagyobb mennyiségben a világon. A szervezetünk nem állítja elő, természetes úton meg egyre nehezebb hozzájutni, mivel ma már minden gyümölcsnek, zöldségnek lecsökken a C-vitamin tartalma a szállítások és feldolgozások során.

A C-vitamin egy érzékeny anyag, mivel gyorsan bomlik a fény, a levegő, a nedvesség, a hő hatására. Tehát egyre kevesebb van az ételekben ha főzzük, fagyasztjuk, sokáig tároljuk őket. Pótolni mindenképpen kell, csak nem mindegy hogyan és mivel.

A C-vitamin mikor bejut a szervezetbe, ott is gyorsan elveszhet vagy sérülhet, és akkor már nem éri el a kívánt hatást sem. Nagy részük bevitel után simán csak kiürül a szervezetből, ahelyett, hogy teljesen beépülhetne.

Ezért nagyon is forradalmi áttörés a liposzómás C-vitamin felfedezése, előállítása. Ennek az új technikának, formulának köszönhető, hogy a szájon át szedhető C-vitaminok között ennek a biohasznosulása a legmagasabb. Ez azt mutatja meg, hogy egy hatóanyag milyen mértékben és mennyire képes bekerülni a vérkeringésbe, majd onnan keresztül a sejtekbe.

A liposzómás technika viszont hozzásegíti ahhoz ezt a csodálatos és fontos hatóanyagot, hogy szinte veszteség nélkül könnyen eljuthasson az emésztőrendszerig, itt felszívódik a véráramba és a sejtekbe egyaránt. Így elkerülhetjük vele azt, hogy kiürüljön a szervezetből.

A dózisok csökkenthetők, vagy növelhetők, mert mindenképpen eljut annyi a szervezetbe, amennyire szükség van. És itt van a nagy különbség a hagyományos C-vitaminnal szemben. Annak csak kis hányada jutott hasznosulásra a véráramba a szervezetben.

Kutatásokkal igazolták, hogy a liposzómás C-vitamin több mint 93 százalékban szívódik fel a hagyományossal szemben. Ennek a titkát a liposzómákban kell keresni.

A liposzómás C-vitaminnal kapcsolatos eredmények messze túlszárnyalják az orvosok, a kutatók és a fogyasztók elvárásait az egész világon.

 

Forrás: http://www.magazinedonna.hu/index.php/egeszseg/testuenk-es-lelkuenk/846-mi-a-liposzomas-c-vitamin

Liposzómás C-vitamin – A jövő vitaminja
infokiskunfélegyháza.hu 2013. november
 

Mi a különbség a hagyományos és a liposzómás C-vitamin között?

A C-vitamin világszerte a legnagyobb mennyisében alkalmazott vitamin. Természetes úton sajnos egyre kevesebb C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel a zöldségek és gyümölcsök egyre kevesebb vitamint tartalmaznak. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás),a pótlása tehát elkerülhetetlen.
 

Gondok a felszívódással

A C-vitamin szervezetbe jutását követően el kell jutnia az emésztőszervekig, viszont ezalatt hajlamos elveszni vagy sérülni. Ennek következtében mire eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózist kap a szervezet, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. Számszerűsítve ez annyit jelent, hogy 1000 mg-nál akár a C-vitamin 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná.
 

A liposzómás C-vitamin 93%-ban felszívódik

A liposzómás C-vitamin forradalmi áttörést hozott a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a hasznosulása a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között.
A liposzómás technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből.
 

Mennyi szükséges belőle?

A jelenleg Magyarországon ajánlott napi C-vitamin mennyiség (80 mg) arra elég, hogy a skorbutot megelőzzük. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin bevitel jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, a civilizációs betegségek, daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia elleni védelemhez.
Eddig a felszívódási problémák miatt ezt a mennyiséget legoptimálisabb esetben az orvosok intravénásan juttatták be a szervezetbe, ez azonban bonyolult, kényelmetlen és nem éppen olcsó. A liposzómás technológiával előállított C-vitaminnal intravénás minőségű C-vitamin szint érhető, hiszen felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os és már elérhető Magyarországon is!

Gondoskodjon Ön is a napi C-vitamin beviteléről!